Akcie OKST VU 2010

AktualizÁcia 7. FEBRUÁRA 2010 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

30. 1. 2010 - Biela stopa SNP - 35. ročník

Už ráno 30. 1. 2010 nezačalo dobre. Autobus pravdepodobne nedorozumením neprišiel na čas, a tak s cca polhodinovým meškaním vyrážame smer Skalka pri Kremnici. Celú zimu sme mali nedostatok snehu, a práve pred touto akciou sa perina roztrhla a cesty v našom smere
boli dosť nebezpečné, hlavne na Veľkom Poli a na úseku Kremnica, Kremnické Bane, Krahule. Šťastne sme prišli až na Skalku a tu sme mali prvú rozcvičku v tlačení autobusu, ktorý musel zastaviť v kopci. A to sme  nevedeli, že na spiatočnej ceste si to zopakujeme ešte 2x. Všetko sme však poriešili a lyžovačka prebehla podľa predstáv nás všetkých. (plný autobus – 49 ľudí). Štart Bielej stopy bol o 10:00 hodine, a tak väčšina rekreačných bežkárov už bola na trati a nedočkavo vyhliadala tých naších v štartovnom poli. Pod hlavičkou KST VEĽKÉ UHERCE aj tento rok bežali  ANTON BELIANSKY, RUDOLF SEIDL a HANKA KOVÁČOVÁ.
B E D N E – aj tak sa v športovej reči hovorí stupňom víťazov. Tie z Bielej stopy stáli na vysvietenom Kremnickom námesti, kde sa o 17:00 hod. konalo oficiálne vyhlasovanie výsledkov z prvého dňa. Bol to beh na 25 a 42 km. A nakoľko tento rok meškali aj organizátori, mohli sme sa tohto divadla zúčastniť. Športový komenrátor Miro Michalech za tónov perfektnej hudby moderoval odovzdávanie cien tým najlepším. Na bedne k našej radosti a s veľkým pokrikom vystúpili: v kategórií C, 42 km, čo sú muži ročník 1963 – 1955 na 3. mieste Anton BELIANSKY časom 2:34:34,6 hod a celkove sa umiestnil na peknom 21. mieste. V tejto kategórií bežal aj Rudo SEIDL, ktorý časom 3:52:53,5 hod obsadil 57. miesto a celkovo bol 185.
Tretia v kategórií žien, F, ročník 1991 – 1975 časom 3:29:03,8 hod na 42 km trati a celkovo 4. skončila Hanka KOVÁČOVÁ, ktorá si tiež vychutnala bedňu a radosť z úspechu pravdepodobne prvýkrát na takejto súťaži. Určite väčšina z nás, ktorí sme stáli tento večer na Kremnickom námesti, mala dobrý pocit, keď na stupne víťazov vystupovali ľudia, ktorých dobre poznáme,ktorí aj takýmto spôsobom zviditeľňujú nielen seba, ale aj náš TO a obec.

Text a foto : Štefan Adamík

__________________________________________________________________

Foto: Zuzka Kováčová

 

 
Free Web Hosting